Pesë femrat më të fuqishme në botën e biznesit izraelit

Gratë afariste izraelite janë pjesë integrale e botës së biznesit izraelite. Ata janë speciale, të vëmendshëm, dinë të kryejnë disa veprime dhe t‰ marrin vendime, shpesh herë edhe të ashpra dhe janë një aset i vlefshëm për çdo biznes, shkruan portali izraelit “The Pulse”.

Golda Meir, “Zonja e Hekurt” e Izraelit

Dymbëdhjetë kryeministra kanë shërbyer nga themelimi i Shtetit të Izraelit, më 14 maj 1948 dhe deri tani, nga i pari, David Ben-Gurion, dhe aktuali, Benjamin Netanyahu. Por, midis tyre, e vetmja kryeministre femër është Golda Meir (3 maj 1898 – 8 dhjetor 1978), një nga themelueset e shtetit të Izraelit dhe i katërti kryeministër sipas radhës.

Për agjentet femra të Mossad, jeta është si një “spy movie”, ja si “Cindy” e joshi…

Për agjentet femra të Mossad, jeta është si një “spy movie” – edhe pse jo gjithmonë aq joshës. Bota e tyre është  botë e intrigave, netë pa gjumë dhe, ndonjëherë, flirt, në kushtet e gjithnjë në rrezik tek përgjojnë, të gjitha për hir të shtetit, me presione të pafundme për familjet e tyre.

Orna Barbivai shkruan historinë, e para gjenerale në Parlamentin Izraelit

56-vjeçarja mban gradën Gjeneral Majorit (Aluf), grada e dytë me lartë në ushtrinë izraelite (IDF)

Ayelet Shaked, “gruaja e hekurt” e Izraelit

“Forbes Israel” e konsideron ministren e Drejtësisë si gruan me të fuqishme të vitit 2018

Gjenialiteti i Sheryl Sandberg, strategia hebreje që e ktheu fitimprurës Facebook

Ish-zëvendëspresidentja e Google, sot është Shefe e Operacioneve të Facebook dhe numri 2 pas Mark Zuckerberg

Superylli izraelit, Gal Gadot, fytyra e re e Reebok – marrëveshja 10 mln USD

Superylli izraelit, Gal Gadot dhe gjiganti Reebok, që tani është pjesë e Adidas, nënshkruan një.

Izraeli, favoriti kryesor për të fituar Eurovision 2018

“Toy’, kënga e Izraelit në Festivalin Europian të Këngës konsiderohet si një nga favoritet për.

Judith Resnik, astronautja e vetme hebreje

Judith Resnik është astronautja e parë dhe e vetme amerikano-hebreje që ka kryer një mision.

Alona Barkat, presidentja që e bëri Hapoel Beer Sheva kampion në Izrael

Në Izrael mund të gjesh nga gjithçka. Kështu që, nuk mund të mungonte edhe një.