Përvoja izraelite, Dr. Maurit Beeri në “Kongresin Botëror për Persona me Aftësi të Kufizuara” në Kosovë

Dr. Maurit Beeri, Drejtore e Përgjithshme në Qendrën e Rehabilitimit të Peadiatrisë dhe Adoleshentëve të Spitalit Alyn në Jerusalem, ishte përfaqësuese e Shtetit të Izraelit në “Kongresin botëror për Persona me Aftësi të Kufizuara”, i pari i tillë në Republikën e Kosovës


Dr. Maurit Beeri, Drejtore e Përgjithshme në Qendrën e Rehabilitimit të Peadiatrisë dhe Adoleshentëve të Spitalit Alyn në Jerusalem, ishte përfaqësuese e Shtetit të Izraelit në “Kongresin botëror për Persona me Aftësi të Kufizuara”, i pari i tillë në Republikën e Kosovës, nën organizimin e znj. Elvana Shala, Ambasadore e Vullnetit të Mirë për Kosovën.

Dr. Beeri ishte paneliste ne temën “Implementimi dhe zbatimi i ligjeve për personat me aftësi të kufizuara në Kosovë”. Ajo foli për rrugëtimin e Izraelit drejt avancimit të standardeve për trajtimin e personave me aftësi të kufizuara, theksoi rëndësinë e gjithëpërfshirjes në këtë fushë, duke përfshirë edhe angazhimin e personave me aftësi të kufizuara dhe/apo prindërve të tyre në poste drejtuese qeveritare. Dr. Beeri përmendi fakti që qeveria izraelite ka një ministre e cila përdor karrocë me rrota.

Mbi 150 persona me aftësi të kufizuara nga Kosova, zyrtarë shtetërorë, pjesëtarë të korit diplomatik në Kosovë, diplomatë nga mbarë bota dhe përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile morën pjesë në këtë ngjarje të titulluar “Bashkë për gjithëpërfshirje dhe mirëqenie”.

Viti 2022 është shpallur zyrtarisht nga Qeveria e Kosovës si Vit i Personave me Aftësi të Kufizuara.

Shteti i Izraelit i ka dhuruar afro 100 karroca për personat me aftësi të kufizuara në Republikën e Kosovës.

Kompania izraelite LR Group, projekt investimesh në Shqipëri

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja, priti Ambasadoren e Izraelit në Shqipëri, Galit Peleg.

Izrael

Izrael-Shqipëri, bashkëpunim në fushën ekonomike dhe sigurinë kibernetike

Ministria e Jashtme të Izraelit reagon pas vizitës në Jeruzalem, të delegacionit nga Ministria e Jashtme të Shqipërisë.

Shqipëri

Nderohet konsulli i Izraelit në Shqipëri, Rodolf Xhillari

Zv.kryetarja e Kuvendit, Ermonela Felaj Valikaj: Rikonfirmim i miqësisë mes dy popujve

Kosove

Kosova merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Turizmit në Tel Aviv

Republika e Kosovës po merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Turizmit në Tel Aviv të Shtetit të Izraelit

OPED

Izraelin dhe Kosovën e pret një ardhme e shkëlqyer bashkëpunimi ekonomik

Anëtar i kryesisë së Dhomës së Tregtisë së Izraelit dhe anëtar i bordit drejtues të Institutit të Eksporteve të Izraelit

Bota

Nderohet konsulli i Izraelit në Shqipëri, Rodolf Xhillari

Zv.kryetarja e Kuvendit, Ermonela Felaj Valikaj: Rikonfirmim i miqësisë mes dy popujve

Spyzone

Rrëfehet ish-shefi i Mossad, Yossi Cohen: Operacionet që mahnitën shërbimet inteligjente

Yossi Cohen jep detaje specifike të veprimeve të Mossad kundër programit bërthamor të Teheranit