Kompania izraelite Gold n’ Links fillon aktivitetin në Shqipëri

Kjo është qendra e parë e rëndësishme e sigurt e të dhënave në Ballkan


Një kompani e themeluar nga Izraeli, Gold n’ Links, filloi veprimtarinë në Shqipëri. Aktivitetet kryesore të biznesit të grupit do të jenë ngritja e një qendre të dhënash në Shqipëri, shitja e shërbimeve kibernetike dhe trajnimi i shqiptarëve për të qenë kontraktues të zhvillimit të softuerit.

Kjo është qendra e parë e rëndësishme e sigurt e të dhënave në Ballkan

ADC, një degë e Gold n’ Links, po ndërton një strukturë të qendrës së të dhënave në Shqipëri, e krijuar për t’u ofruar klientëve vendas dhe evropianë infrastrukturën e nevojshme për migrimin e operacioneve të tyre të biznesit në cloud. Ky zhvillim siguron që të dhënat e tyre të mbeten të sigurta brenda Shqipërisë dhe Evropës, duke nxitur besimin në shërbimet e ofruara.

Shqipëria krenohet me një vendndodhje strategjike gjeografike dhe një lidhje të shkëlqyer me fibra, e cila i lejon asaj t’i shërbejë në mënyrë efektive si tregjeve lokale ashtu edhe atyre më të gjera evropiane. Krijimi i qendrës së parë të rëndësishme të të dhënave të sigurta në Ballkan do të rrisë më tej aftësitë teknologjike të rajonit dhe do të forcojë reputacionin e tij si një central elektrik dixhital në zhvillim.

Kjo lëvizje premton të lartësojë në mënyrë dramatike peizazhin teknologjik shqiptar. Me Shqipërinë dhe shumë vende të tjera që po i nënshtrohen transformimit dixhital, nevoja për aftësi kompjuterike dhe ruajtjeje nuk ka qenë kurrë më e madhe, duke theksuar më tej rëndësinë e këtij zhvillimi në rajon.

Zgjidhja e problemeve të sigurisë kibernetike

Në një lëvizje strategjike për të zgjeruar gjurmën e saj globale, TCE, filial i Gold n’ Links, ka filluar së fundmi të ofrojë shërbimet e saj kibernetike më të avancuara në Shqipëri. Kjo sipërmarrje e guximshme synon të shfrytëzojë peizazhin teknologjik në zhvillim të vendit dhe të katalizojë rritjen në ekonominë dixhitale të rajonit.

Duke ofruar zgjidhje të klasit botëror të sigurisë kibernetike, shërbime kompjuterike cloud dhe analiza të avancuara, TCE është e gatshme të bëhet një partner i besueshëm për bizneset dhe agjencitë qeveritare shqiptare. Përkushtimi i kompanisë për të nxitur inovacionin, për të forcuar infrastrukturën dixhitale dhe për të përmirësuar mbrojtjen e të dhënave padyshim që do ta ndihmojë Shqipërinë të lulëzojë në epokën e transformimit digjital dhe të rrisë avantazhin e saj konkurrues në skenën ndërkombëtare.

Trajnimi dhe zhvillimi i personelit janë të nevojshëm

Ndërsa Shqipëria vazhdon të përjetojë rritje të shpejtë teknologjike, zhvillimi dhe trajnimi i personelit të kualifikuar të programeve kompjuterike është bërë një prioritet kryesor për vendin. Me një kërkesë gjithnjë në rritje për profesionistë me njohuri teknologjike, ALIT, një filial i Gold n’ Links, bashkëpunoi me WBU për të trajnuar të rinjtë shqiptarë në karrierën e softuerit.

Kjo qasje bashkëpunuese siguron që zhvilluesit aspirantë të softuerit të kenë akses në kurrikulat më të avancuara, seminare praktike dhe mentorim nga ekspertë të industrisë. Duke u fokusuar në kultivimin e talenteve dhe nxitjen e inovacionit, programet ALIT janë krijuar për të pajisur profesionistët shqiptarë të zhvillimit të softuerit me aftësitë e nevojshme për të shkëlqyer në arenën globale të teknologjisë.

Ndërsa bizneset kërkojnë zgjidhje me kosto efektive dhe fleksibël për të adresuar nevojat e tyre teknologjike gjithnjë në zhvillim, zhvilluesit shqiptarë të softuerit po bëhen një burim i vlefshëm për kërkesën globale për profesionistë të softuerit të jashtëm. Transferimi i jashtëm ofron qasje në një grup të larmishëm talentesh të aftë, duke u mundësuar kompanive të kapërcejnë mungesat lokale dhe të shfrytëzojnë ekspertizën e specializuar.

Java Teknike TRN-TLV

ALIT, një filial i Gold n’ Links, do të presë një konferencë të teknologjisë së lartë në Tiranë në datat 20-22 Mars 2023. Konferenca pritet të tërheqë pjesëmarrës nga e gjithë bota. Ngjarja synon të nxisë bashkëpunimin teknologjik midis Izraelit, Shqipërisë dhe Evropës duke bashkuar profesionistë të biznesit nga këto rajone, duke lehtësuar mundësitë e rrjetëzimit dhe shkëmbimit të njohurive.

Lexo më shumë

Bashkëpunimet e frytshme Shqipëri-Izrael, Spiropali pret ambasadoren Peleg

Ministrja për Marrëdhëniet me Parlamentin, Elisa Spiropali, pret ambasadoren e Izraelit në Shqipëri, Galit Peleg.

Izrael

Izrael-Shqipëri, bashkëpunim në fushën ekonomike dhe sigurinë kibernetike

Ministria e Jashtme të Izraelit reagon pas vizitës në Jeruzalem, të delegacionit nga Ministria e Jashtme të Shqipërisë.

Shqipëri

Veliaj: Tirana, Tel-Avivi i ardhshëm i Ballkanit në teknologji dhe inovacion!

Ditën e sotme ka nisur "Java e Teknologjisë Tirana-Tel Aviv", ku marin pjesë 88 kompani si dhe investitorë nga Izraeli.

Kosove

Kosova merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Turizmit në Tel Aviv

Republika e Kosovës po merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Turizmit në Tel Aviv të Shtetit të Izraelit

OPED

Izraelin dhe Kosovën e pret një ardhme e shkëlqyer bashkëpunimi ekonomik

Anëtar i kryesisë së Dhomës së Tregtisë së Izraelit dhe anëtar i bordit drejtues të Institutit të Eksporteve të Izraelit

Bota

“Nimrod Yaron Co.”, kompania izraelite në fushën e konsulencës tatimore hap degën e saj në Shqipëri

"Nimrod Yaron Albania", një urë lidhëse midis bizneseve izraelite dhe shqiptare. Ka filluar rekrutimi i stafit shqiptar.

Spyzone

Rrëfehet ish-shefi i Mossad, Yossi Cohen: Operacionet që mahnitën shërbimet inteligjente

Yossi Cohen jep detaje specifike të veprimeve të Mossad kundër programit bërthamor të Teheranit