Sulmi DDoS që thyen rekord – 158.2 milionë paketa në sekondë

CISA rekomandon ekspertët e Technology Center of Excellence në Tiranë.


Kur kryhet një sulm DDoS, serveri që synohet merr një numër të madh kërkesash për mbeturina. Si rezultat, kapaciteti i serverit është varfëruar dhe një numër i madh kërkesash për mbeturina po dërgohen.

Siç raportoi Akamai kohët e fundit, një nga sulmet më të mëdha DDoS të nisur ndonjëherë kundër një klienti në rajonin Azi-Paqësor. Ky sulm është zbutur nga kompania pasi kishte nisur kundër atij klienti.

Rekord i sulmit DDoS

Mitigimi kryesor më 12 shtator 2022, ishte një sulm DDoS që synonte një klient në Evropën Lindore dhe rezultoi në mitigimin më të lartë për kompaninë.

Ky sulm rezultoi në një volum rekord të paketave të dërguara në sekondë duke arritur në 704 milionë, 4.5 herë më shumë se ngjarja e fundit. Fatkeqësisht, nuk disponohen aktualisht të dhëna vëllimore për këtë sulm.

Shpërndarë në të gjithë rrjetin e pastrimit

Ndërsa sulmi u shpërnda në të gjithë rrjetin e pastrimit të Akamai-t, ai filloi kryesisht në APAC, rajoni më i shënjestruar.

Pesë qendrat kryesore të pastrimit të trafikut përbënin më pak se 12% të trafikut total. Megjithatë, pesë vendet e para janë: Hong Kongu, Tokio, Pra Paulo, Singapor dhe Osaka.

Ekspertët vunë re një sasi të caktuar të trafikut të sulmeve nga të 26 qendrat e tyre të pastrimit gjatë javëve të fundit.

Strategjia e mbrojtjes

Duke përdorur kombinimin kryesor të industrisë së Akamai Prolexic të platformës, njerëzve dhe proceseve për të ndihmuar në pengimin e këtij sulmi dhe mbrojtjen e klientëve, Akamai Prolexic ishte në gjendje të parandalonte sulmin me sukses duke zbatuar masat e mëposhtme:

Platforma: Si e tillë, është e rëndësishme të kesh një aftësi të dedikuar mbrojtëse që ka aftësinë të shkallëzojë deri në disa herë madhësinë e llojeve më të mëdha të sulmeve që zbulohen publikisht.

Njerëzit: Gjashtë vendndodhje globale dhe më shumë se 225 reagues të vijës së parë me përvojë dekadash në zbutjen e sulmeve të sofistikuara për organizatat më të mëdha dhe më kërkuese në botë.

Procesi: Optimizoni planet e reagimit ndaj incidentit për sulmet DDoS pas zhvillimit të librave të personalizuar, kryerjes së verifikimeve të shërbimit dhe kryerjes së stërvitjeve të gatishmërisë operacionale.

Rekomandime

Agjencia e Sigurisë Kibernetike dhe Sigurisë së Infrastrukturës (CISA) rekomandon që të rishikoni dhe zbatoni rekomandimet e saj sa më shpejt të jetë e mundur. Një rekomandin i ngjashëm bëhet edhe nga ekspertët e Technology Center of Excellence në Tiranë.

Ndër rastet e fundit të kësaj shkalle është zbutja nga Cloudflare e një sulmi DDoS që synonte Wynncraft, një server Minecraft që është një nga më të mëdhenjtë në botë dhe arriti kulmin në 2.5 terabit për sekondë.

/Gazeta Express

Kompania izraelite LR Group, projekt investimesh në Shqipëri

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja, priti Ambasadoren e Izraelit në Shqipëri, Galit Peleg.

Izrael

Izrael-Shqipëri, bashkëpunim në fushën ekonomike dhe sigurinë kibernetike

Ministria e Jashtme të Izraelit reagon pas vizitës në Jeruzalem, të delegacionit nga Ministria e Jashtme të Shqipërisë.

Shqipëri

Nderohet konsulli i Izraelit në Shqipëri, Rodolf Xhillari

Zv.kryetarja e Kuvendit, Ermonela Felaj Valikaj: Rikonfirmim i miqësisë mes dy popujve

Kosove

Kosova merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Turizmit në Tel Aviv

Republika e Kosovës po merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Turizmit në Tel Aviv të Shtetit të Izraelit

OPED

Izraelin dhe Kosovën e pret një ardhme e shkëlqyer bashkëpunimi ekonomik

Anëtar i kryesisë së Dhomës së Tregtisë së Izraelit dhe anëtar i bordit drejtues të Institutit të Eksporteve të Izraelit

Bota

Nderohet konsulli i Izraelit në Shqipëri, Rodolf Xhillari

Zv.kryetarja e Kuvendit, Ermonela Felaj Valikaj: Rikonfirmim i miqësisë mes dy popujve

Spyzone

Rrëfehet ish-shefi i Mossad, Yossi Cohen: Operacionet që mahnitën shërbimet inteligjente

Yossi Cohen jep detaje specifike të veprimeve të Mossad kundër programit bërthamor të Teheranit