Një udhëtim targash në Shqipërinë e ndaluar dikur!

Artikull i Larry Luxner, i botuar në “Plates Magazine” dhe publikuar nga Retro.al

Keni një Ide për Startap? Bukur. Po, më tej?

Nëse keni një ide për një sipërmarrje, kjo është e madhe, por tani merreni atë ide dhe përpiquni ta transformoni atë në një biznes. Këtu janë pesë hapat e parë që duhet të bëni. Gazetari izraelit Hillel Fuld vlerësohet si një nga blogerët më të mirë në botë në fushën e teknologjisë së lartë. Ai bashkëpunon me Google, Microsoft, Oracle, etj.

Hebrenjtë janë pronarët e Malit të Tempullit

Asnjë komb tjetër nuk e ndan këtë histori, asnjë komb tjetër nuk ka pasur të njëjtin kryeqytet për 3000 vjet dhe nuk ka pasur kurrë një tjetër, dhe Jeruzalemi nuk ka qenë kurrë kryeqyteti i asnjë kombi tjetër.

Pse ka kaq shumë startape të suksesshme izraelite?

Izraeli është një qendër e lulëzuar e kërkimit dhe zhvillimit dhe suksesit sipërmarrës, dhe kjo po kontribuon në suksesin e startapeve të tyre

Si po e luftojnë terrorizmin shërbimet inteligjente izraelite

Terrorizmi ka qenë dhe mbetet një nga sfidat më të mëdha ndërkombëtare.

Dr. Ardian Muhaj: Historia e shpëtimit të hebrenjve në Shqipëri nuk fillon në Luftën e Dytë Botërore

Familja hebreje Coduto mund të konsiderohet si një dinasti konsujsh raguzanë në Vlorë, pasi edhe në vitet 1610-1620 konsull i Raguzës në Vlorë, Daniel Coduto, ishte një nga kjo familje.

“Lulja e Vlorës” e Dr. Anna Kohen tashmë në Jewish Book Council

“Lulja e Vlorës” e Dr. Anna Kohen tashmë edhe në Seksionin e Librave të Këshillit të Librit Hebre (Jewish Book Council)

Izraeli, nga startapet te Torah

Një vend që nuk arrin 10 milionë banorë ka më shumë startape, sesa në Francë dhe Gjermani së bashku.

Izraeli është si një startap, krijues dhe me ekosistem të lulëzuar

Edhe pse Izraeli për fat të keq është i detyruar të mbrojë veten dhe të luftojë, kompanitë e Izraelit vazhdojnë të rriten dhe ekosistemi i teknologjisë vazhdon të ecë përpara.

Hebrenjtë e Shqipërisë datojnë nga viti 1170 në arkivat e Venecias

Një tregtar Venecian me 24 mars 1281 kishte bërë tregti me dy vëllezër hebrenj nga Durrësi, Leo dhe Michel