Eliezer Ben‑Yehuda, babai i hebraishtes moderne

Gjuhëtari dhe gazetari hebre Eliezer Ben‑Yehuda, lindi si sot, 164 vjet më parë, më 7 janar 1858.

Robert Adler, hebreu që shpiku telekomandën e televizorit

Telekomanda u shpik në vitin 1956. Robert Adler ka regjistruar patentoi më shumë 150 inovacione

Yigal Unna: Njeriu që udhëheq luftërat kibernetike të Izraelit

Unna është Drejtor i Përgjithshëm i Drejtorisë Kombëtare të Cyber-it në Izrael që nga viti 2018 pasi shërbeu 22 vjet në role të klasifikuara në Agjencinë e Sigurisë së Izraelit

Ardita Kongjonaj, kandidatja për deputete që sjell përvojën e Izraelit në Shqipëri

Ardita Kongjonaj një nga kandidatet më të veçanta për Deputete e Partisë Socialiste për zgjedhjet parlamentare të 25 prill 2021. Ajo ka kryer studimet për Epidemiologji në Israel, pranë Universitetit Hebre të Jerusalemit, një ndër më të mirët në botë. Ajo ka qenë shefe misioni e Italisë për organizatën izraelite IsraAID.

Iris dhe Aleksandër Pisha, shqiptarët që akreditojnë kompanitë izraelite

Edhe në Izraelin e inovacionit dhe teknologjisë së lartë ka shqiptarë që japin kontributin e tyre. Iris dhe Aleksandër Pisha janë çifti shqiptar që kanë themeluar një kompani të suksesshme në Izrael në vitin 2007: “I.F. Engineering”, e cila ofron shërbime, zgjidhje dhe trajnim të standardeve ndërkombëtare në fushën e teknologjisë dhe te cilësisë së prodhimit.

Golda Meir, “Zonja e Hekurt” e Izraelit

Dymbëdhjetë kryeministra kanë shërbyer nga themelimi i Shtetit të Izraelit, më 14 maj 1948 dhe deri tani, nga i pari, David Ben-Gurion, dhe aktuali, Benjamin Netanyahu. Por, midis tyre, e vetmja kryeministre femër është Golda Meir (3 maj 1898 – 8 dhjetor 1978), një nga themelueset e shtetit të Izraelit dhe i katërti kryeministër sipas radhës.

Jon Medved, ambasadori i teknologjisë së lartë izraelite

Jon Medved është një nga emrat më të njohur në fushën e investimeve të teknologjisë në Izrael, një investitor dhe sipërmarrës serial. OurCrowd menaxhon mbi një miliard dollarë

Gjenialiteti i Sheryl Sandberg, strategia hebreje që e ktheu fitimprurës Facebook

Ish-zëvendëspresidentja e Google, sot është Shefe e Operacioneve të Facebook dhe numri 2 pas Mark Zuckerberg