Hewlett Packard Enterprise blen startapin izraelit kibernetik Axis Security për 500 milionë dollarë

Axis ka zhvilluar oferta të Shërbimeve të Sigurisë Edge (SSE) të bazuara në renë kompjuterike


Hewlett Packard Enterprise (HPE) po blen startapin izraelit të sigurisë kibernetike Axis Security për 500 milionë dollarë. HPE po e bën blerjen përmes filialit të saj Aruba, një konkurrent i Axis.

HPE, e cila u themelua në vitin 2015 si pjesë e ndarjes së kompanisë Hewlett-Packard, ka një kapital tregu prej rreth 20 miliardë dollarë.

Axis ka mbledhur një total prej 100 milionë dollarë deri më sot, duke fituar 50 milionë dollarë në raundin e tij më të fundit të financimit, një Seria C në mars 2021. Raundi u drejtua nga investitori i ri Spark Capital, i cili kishte investuar më parë në Twitter, Tumblr dhe Slack. Investitorët ekzistues, duke përfshirë Cyberstarts të Gil Ra’anan që ka mbështetur kompaninë që nga themelimi i saj, Canaan Partners dhe Ten Eleven Ventures, gjithashtu morën pjesë në raund. Kompania përfundoi një raund financimi prej 32 milionë dollarësh të Serisë B në shtator 2020.

Axis u themelua në fund të vitit 2018 nga Dor Knafo, i cili shërben si CEO i saj dhe më parë ka punuar në Fireglass, i cili u ble nga Symantec, dhe Gil Azrielant, i cili shërben si CTO i saj. Ajo ka selinë në San Mateo, Kaliforni me qendrën e saj të kërkimit dhe zhvillimit me qendër në Tel Aviv. Kompania punëson rreth 120 persona.

Ofertat e Shërbimeve të Sigurisë Edge (SSE) të Axis Security mundësojnë hyrjen në burimet e korporatave dhe ato publike në renë kompjuterike, dhe platforma e bazuar në renë kompjuterike të kompanisë do të ndërtohet në rrjetin ekzistues të zonës së gjerë të përcaktuar nga softueri (SD-WAN) dhe ofertën e murit të zjarrit të rrjetit të Arubës.

“Ne zhvilluam Axis Security për të mundësuar një botë ku lidhja me çdo burim biznesi, nga kudo, mund të jetë gjithmonë e thjeshtë, e sigurt dhe e besueshme,” tha Dor Knafo, CEO i Axis Security. “Platforma jonë SSE është një plotësues i natyrshëm për SD-WAN, murin e zjarrit të rrjetit dhe ofertat dinamike të segmentimit të Arubës.

Së bashku, ne krijojmë një platformë të unifikuar SASE, të krijuar për të zgjeruar lidhjen në skajet, dhe e bëjmë këtë përmes një kombinimi të shërbimeve moderne të aksesit – të gjitha duke punuar së bashku në harmoni.” /CTECH

Kompania izraelite LR Group, projekt investimesh në Shqipëri

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja, priti Ambasadoren e Izraelit në Shqipëri, Galit Peleg.

Izrael

Izrael-Shqipëri, bashkëpunim në fushën ekonomike dhe sigurinë kibernetike

Ministria e Jashtme të Izraelit reagon pas vizitës në Jeruzalem, të delegacionit nga Ministria e Jashtme të Shqipërisë.

Shqipëri

Nderohet konsulli i Izraelit në Shqipëri, Rodolf Xhillari

Zv.kryetarja e Kuvendit, Ermonela Felaj Valikaj: Rikonfirmim i miqësisë mes dy popujve

Kosove

Kosova merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Turizmit në Tel Aviv

Republika e Kosovës po merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Turizmit në Tel Aviv të Shtetit të Izraelit

OPED

Izraelin dhe Kosovën e pret një ardhme e shkëlqyer bashkëpunimi ekonomik

Anëtar i kryesisë së Dhomës së Tregtisë së Izraelit dhe anëtar i bordit drejtues të Institutit të Eksporteve të Izraelit

Bota

Nderohet konsulli i Izraelit në Shqipëri, Rodolf Xhillari

Zv.kryetarja e Kuvendit, Ermonela Felaj Valikaj: Rikonfirmim i miqësisë mes dy popujve

Spyzone

Rrëfehet ish-shefi i Mossad, Yossi Cohen: Operacionet që mahnitën shërbimet inteligjente

Yossi Cohen jep detaje specifike të veprimeve të Mossad kundër programit bërthamor të Teheranit